Kessel
Bevel binnenhuis
Bevel buiten

Kessel: woning

- De achterbouw van de hoeve is organisch uitgevoerd met centrale diamantvormige eethoek, een  bladvorme living en een serre. Het uitkragende gebogen dak van de eethoek helt omhoog naar buiten waardoor het zich opent naar de lucht en de zon tot diep in de keuken toelaat maar oververhitting tegengaat. De brede vensterpartij van de living geeft een panoramisch breedbeeld naar de tuin. De serre is een ideale plantentuin waar maximaal geprofiteerd wordt van de zon.

- Het regenwater van het dak wordt via de spuwer sierlijk in een eiken ton gespoten welke tussen de plantsoenen een decoratief overgangselement in de tuin vormt.


- Materialen:

- De muren van de living bestaan uit suberboerkes, nageïsoleerd met glaswol tussen latwerk met houtwol onderdak, en geventileerd bekleed met ceder planken. De eethoek is opgebouwd uit SB, glaswol en oude gevelsteen. De meubels van  keuken en plantenbak zijn eveneens uitgevoerd in deze gevelsteen.  De dorpels zijn uitgevoerd in Franse witsteen.

- De livingvloer is uitgevoerd in eik parket in bladmotief. De keukenvloer is voorzien van kleitegels en accordeert mooi met de keramische potten plafond. De serrevloer loopt in kruisverband van oude gevelsteen door naar het terras.

- Het kleurenpallet van de hoeve bestaat aan de buitenzijde uit rode gevelsteen met licht voegsel, grijze plinten, groenig buitenschrijnwerk en geschilderde luiken, cederhouten beplanking, rode dakpannen en zwarte epdm dakbekleding.

- Binnen werd witte natuurkalk bepleistering en gele leem toegepast.


Bevel living

Living 

      Henk Van Aelst

Bevel binnenzicht

Binnenzicht

Bevel voorzicht

Voorzicht